Категорија: Супи | ЧорбиПодкатегории:
Последни рецепти од категоријата

Подкатегорија: Чорби
Рибја чорба

Најголем дел од рибите соджат висока концентрација на протеини, низок процент на заситени масти и се...
Подкатегорија: Чорби
Чорба со леблебија и шампињони

Леблебијата е богата со протеини и e еден од најстаро одгледуваните зеленчуци. Се смета дека потекнува од...
Подкатегорија: Крем супи
Крем супа од тиква и ф'стаци

Месниот дел од плодот на тиквата, изобилува со бета-каротен и витамин Е - силни антиоксиданси, важни за...
Подкатегорија: Чорби
Минeстра чорба

За оваа чорба или супа нема конкретен рецепт, бидејќи таа се подготвува од зеленчуци кои можат да се најдат...
Подкатегорија: Чорби
Ладна чорба од тиквички

Тиквичките содржат разни нутритиенти, кои го поттикнуваат здравјето на организмот. Високиот удел на вода,...
Подкатегорија: Чорби
Ароматична супа од печурки

Бидејќи содржат голем процент на вода, печурките со термичка обработка видно го намалуваат обемот, а заради...
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг