Филтер на јадења

  • Време на готвење:
    • Одбери Категорија

      Детска
      Ладни Предјадења
      Месо | Сувомеснати
      Топли Предјадења
      Национални
      Супи | Чорби
      Салати
      Тестенини | Печива
      Вегетаријанско
      Риба | Морска
      Посна
      Коктели | Пијалоци
      Десерти
      Сезонски

      Одбери Време:

      помалку од 30 минути
      од 30 - 60 минути
      од 1 до 2 часа
      повеќе од 2 часа
  • Број на калории:
    • Одбери број на калории:

      помалку од 500
      500 - 1000 калории
      1000 - 1500 калории
      повеќе од 1500 калории

Погачи | Кифли

Kiflite-na-Letka
Време за подготовка: 60
Време за готвење: 25
Pletenka
Време за подготовка: 120
Време за готвење: 65
Pogaca-cvetna-dolina
Време за подготовка: 45
Време за готвење: 65
Kifli-so-sirenje
Време за подготовка: 45
Време за готвење: 60
Kroketi-od-pcenkarno-brano
Време за подготовка: 15
Време за готвење: 30
Kroketi-od-oriz-i-sirenje
Време за подготовка: 15
Време за готвење: 30
Pcenkarna-pogaca
Време за подготовка: 40
Време за готвење: 15
Vitkani-solenki
Време за подготовка: 25
Време за готвење: 40
Nefermentirani-integralni-lebcinja
Време за подготовка: 30
Време за готвење: 40

Останати рецепти од подкатегоријата:

Интегрални кифлички

Дата: 2010-10-26
Интегралното пченично брашно изобилува со витамини, минерали и растителни, односно за разлика од белото брашно ги содржи највредните хранливи состојки на пченичното зрно.

Интегралното пченично брашно се употребува за подготовка на најразлични печива, супи...
Пекарски земички

Дата: 2009-08-29
Пекарски земички
Кифли со месо

Дата: 2009-08-29
Кифли со месо
Солени зачинети плетенки

Дата: 2009-08-21
Солени зачинети плетенки
Неферментирани интегрални лебчиња

Дата: 2009-07-31
Ова е леб во наједноставната и најчистата форма.
Нека не ве плашат бројот на калориите.. количината е за повеќе лица (4-5).

Се работи исто така за леб без адитиви кој се препорачува во исхраната.
Виткани соленки

Дата: 2009-07-29
Соленките се идеални за прослави, декорирање на богата маса, како грицки за со друштво... и треба ли уште да набројуваме.
Пченкарна погача

Дата: 2009-07-25
Пченкарна погача
Крокети од ориз и сирење

Дата: 2009-07-13
Крокети од ориз и сирење
Крокети од пченкарно брашно

Дата: 2009-07-12
Крокети од пченкарно брашно.
Кифли со сирење

Дата: 2009-04-27
Бело сирење (или понекогаш само сирење) е вид на бело сирење во расол кое се прави во Македонија како и во повеќе земји на Балканот и е слично на фета сирењето.

Ова сирење ужива многу висок статус во локалните кујни и е важен дел од традиционалната исхрана во овие региони со векови.

Белото сирење може да се прави од овчо, козјо или кравјо млеко, а често се среќава и во комбинацијата овчо-кравјо. Сирењето е ронливо со масленост од 40-45%. Се произведува во блокчиња, со малку грануларен состав. Вкусот му е свеж и лимонест.Се употребува посебно, како и во салати и разни печени јадења.
Погача - Цветна долина

Дата: 2009-04-26
Навистина прекрасна погача
Плетенка

Дата: 2009-04-25
Одлично решение, кога не сте многу гладни
Кифлите на Летка

Дата: 2009-04-25
Нашите омилени вкусни кифлички
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг