Филтер на јадења

  • Време на готвење:
    • Одбери Категорија

      Детска
      Ладни Предјадења
      Месо | Сувомеснати
      Топли Предјадења
      Национални
      Супи | Чорби
      Салати
      Тестенини | Печива
      Вегетаријанско
      Риба | Морска
      Посна
      Коктели | Пијалоци
      Десерти
      Сезонски

      Одбери Време:

      помалку од 30 минути
      од 30 - 60 минути
      од 1 до 2 часа
      повеќе од 2 часа
  • Број на калории:
    • Одбери број на калории:

      помалку од 500
      500 - 1000 калории
      1000 - 1500 калории
      повеќе од 1500 калории

Житарки

Pojadok-od-zitarki
Време за подготовка: 10
Време за готвење: 15
Svezi-zitarki-so-ovosje-i-so-semki
Време за подготовка: 10
Време за готвење: 0
Sveza-salata-so-zitarki
Време за подготовка: 15
Време за готвење: 15
Sezonski-zelencuci-so-zitarki
Време за подготовка: 15
Време за готвење: 25
Zelencukova-supa-so-tarana
Време за подготовка: 15
Време за готвење: 25
Tarana-so-leten-tarator
Време за подготовка: 25
Време за готвење: 15
Kasa-od-oves-so-puter
Време за подготовка: 15
Време за готвење: 20
Slatki-morkovi-so-mleko
Време за подготовка: 20
Време за готвење: 60
Cokoladno-ovesno-kolace
Време за подготовка: 20
Време за готвење: 50

Останати рецепти од подкатегоријата:

Доручек сандае (мелба)

Дата: 2012-10-02
Доручек сандае (мелба)
Житарки за 5 минути

Дата: 2012-09-25
Житарките, без сомнение се едни од најважните намирници за човекот. Тие ги содржат сите пет хранливи материи – вода, минерали, протеини, маснотии и јаглехидрати, секако во различни количества кај различните видови жита. Сепак, тие материи кај житарките се во природна рамнотежа, која му годи на човечкиот организам.
Интегрален кекс од пченкарно брашно

Дата: 2010-01-28
Интегралното пченкарно брашно потекнува од Мексико и Централна Америка, а се смета дека први почнале да го користат американските племиња, бидејќи имало доволно докази за тоа откако Колумбо ја открил Америка, потоа се раширува низ целиот сцет.
Чоколадно овесно колаче

Дата: 2009-09-02
Чоколадно овесно колаче
Слатки моркови со млеко

Дата: 2009-08-12
Ова јадење е многу хранлив и вкусен индиски десерт, што особено го сакаат децата што не јадат моркови во друг облик.
Каша од овес со путер

Дата: 2009-08-12
Овесот е квалитетна житарка што треба редовно да ја консумираме.
Тарана со летен таратор

Дата: 2009-08-04
Летниот таратор можете да го јадете и во најтоплите денови. Во некои краеви на Македонија е познат како „аргатска закуска“ затоа што во топлите летни денови, кога имало потреба да се работи цел ден на отворено сонце, ова јадење било вообичаено, после што нормално се продолжувало со работа..
Зеленчукова супа со тарана

Дата: 2009-08-04
За подготвување се користат сезонски зеленчуци. Така ќе приготвувате супи во текот на целата година. Со додаток на свежа салата по личен избор, може да биде цел оброк. Богата е со минерали, витамини и сложени јагленихидарти, има доволно количество протеини и малку маст.
Сезонски зеленчуци со житарки

Дата: 2009-08-03
Целосно избалансиран оброк од сезонски зеленчуци и житарки.

Во него има доволно протеини од растително потекло, незаситени масти за да се регулира нивото на маснотии во крвта, сложени јагленихидрати кои го регулираат нивото на шеќер во крвта, растителни влакна за да се регулира работата на цревата, минерали и витамини кои се катализатори во преоцесот на метаболизирање на храната.
Свежа салата со житарки

Дата: 2009-08-03
На сезонската свежа салата житарките и го подобруваат вкусот и и ја зголемуваат хранливоста.

За да го задржите балансот помеѓу свежиот зеленчук и целозрнестите житарки добро е да користите нерафинирано или ладно цедено масло како и природно ферментиран оцет.

Ако не сте многу гладни вака подготвениот оброк може да биде целосен.
Свежи житарки со овошје и со семки

Дата: 2009-08-03
Свеж утрински појадок за сите оние кои сакаат термички необработена храна.

Покрај богатството со хранливи материи кои се добро избалансирани богат е и со ензими кои се катализаторите при метаболизирањето на храната.
Појадок од житарки

Дата: 2009-08-03
Утрото почнете го со појадок од житерки за да си обезбедите доволно енергија за дневните активности, а при тоа да не ги оптоварите органите за варење. Вака подготвениот оброк лесно се вари, а вие ќе се чувствувте сито. Во него има доволно калории неопходни за да го започнете денот. Но најважно е што содржи многу хранливи материи за да се метаболозира постепено.
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг