Подкатегории:

Филтер на јадења

 • Време на готвење:
  • Одбери Категорија

   Детска
   Ладни Предјадења
   Месо | Сувомеснати
   Топли Предјадења
   Национални
   Супи | Чорби
   Салати
   Тестенини | Печива
   Вегетаријанско
   Риба | Морска
   Посна
   Коктели | Пијалоци
   Десерти
   Сезонски

   Одбери Време:

   помалку од 30 минути
   од 30 - 60 минути
   од 1 до 2 часа
   повеќе од 2 часа
 • Број на калории:
  • Одбери број на калории:

   помалку од 500
   500 - 1000 калории
   1000 - 1500 калории
   повеќе од 1500 калории

Останати статии од категоријата:

Цвекло против дебелина, настинка и грип
Цвекло против дебелина, настинка и грип

Дата: 2010-10-29
Поради својата лековитост, цвеклото одамна се користело во народната медицина, но, денес и во современата медицина се користат неговоте лековити својства. Цвеклото води потекло од медитеранскиот брег, но сега се одгледува низ целиот свет.
Цвекло - против анемија
Цвекло - против анемија

Дата: 2010-08-17
Во стара Персија цвеклото го сметале за симбол на караници и интриги. Римскиот цар Тибериј им наредил на старите германи да плаќаат данок во вид на цвекло, што помогнало за негово прзо раширување по Рајна.
Цвекло - непроценливо богатство
Цвекло - непроценливо богатство

Дата: 2010-01-05
Овој зеленчук кој има коренолик плод е природно најблаг од било кој друг зеленчук.
Лековитите својства на цвеклото
Лековитите својства на цвеклото

Дата: 2009-09-08
Цвеклото потекнува од средоземјето. Ова двегодишно растение со темноцрвен вретенест корен и темнозелени листови, спаѓа во редот на најкорисни и најлековити градинарски култури.
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг