Нутрициона Листа за рецептот

Калории 7186 kcal
Шеќери 753 g
Масти 473 g
Јаглехидрати 54 g
Протеини 8 g

Нутриционата листа е пресметана според количината на намирниците употребени за приготвување на рецептот.

Се однесува на целата количина од рецептот.

Филтер на јадења

  • Време на готвење:
    • Одбери Категорија

      Детска
      Ладни Предјадења
      Месо | Сувомеснати
      Топли Предјадења
      Национални
      Супи | Чорби
      Салати
      Тестенини | Печива
      Вегетаријанско
      Риба | Морска
      Посна
      Коктели | Пијалоци
      Десерти
      Сезонски

      Одбери Време:

      помалку од 30 минути
      од 30 - 60 минути
      од 1 до 2 часа
      повеќе од 2 часа
  • Број на калории:
    • Одбери број на калории:

      помалку од 500
      500 - 1000 калории
      1000 - 1500 калории
      повеќе од 1500 калории

Сподели

Киндер обланда

Киндер обланда
Објавено: 13/08/2010 год.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

  • 700 грама Шеќер
  • 100 грама Чоколадо
  • 1   Обланда/ди
  • 400   Млеко во прав
  • 550 грама Маргарин
  • 1500 милилитри Вода


  • Време за подготовка: 15 мин.
  • Време за готвење: 30 мин.

КРАТОК ТЕКСТ:

Основните состојки на сите чоколади покрај какао смесата, какао путерот и шеќерот, се и аромите на ванила како и емулаторите лецитин чија задача е поврзување на овие состојки на чоколадото.

Чоколадото е исклучително богато со фосфор и магнезиум а содржи и поголеми количества на железо, цинк и калиум. Во 100 гр. квалитетно чоколадо со голем дел на какао има 400 мг. калиум, 300 мк магнезиум, 280 мг фосфор, 100 мг калциум, 12 мг натриум, 3 мг железо, бакар во трагови, 500 мг. теотромбин, 68 мг кофеин, 54 гр. јагленихидрати, 30 гр, масти, 9 гр, диетни влакна и 6 гр. белковини.

ПОДГОТОВКА:

Измешајте го шеќерот со водата.

Во мешавината додадете го маргаринот и изматете со миксер.

Со лесно мешање додадете го млекото во прав, па масата поделете ја два дела.

Еден дел да остане бел, а во другиот додадете 100 гр. истопено чоколадо.

Корите филувајте ги наизменично.
x

Зачувај во својата кутија


Логирајте се да можете да го оценувате рецептот.
На тој начин ги подобруваме рецептите кои се за Вас.

Слични рецепти:

Домашна алва Домашна алва

Домашна алва

Амерички крофни Амерички крофни

Благодарност до тетка Оле за рецептот.

Коцки со карамел Коцки со карамел

Коцки со карамел

Кинески бисквити со бадеми Кинески бисквити со бадеми

Бадемите се богати со многу минерали, така што во 100 грама бадеми има: 2,5 мг. манган, 2,75 мг. магнезиум, 3,4 мг. цинк, 4,3 мг. железо и 2,48 мг. калциум.

Чоколадни мафини Чоколадни мафини

Чоколадни мафини

Афионка Афионка

Афион (или мак) е растение од фамилијата Ranunculales (макови), од кое се добива опиум и афионово семе. Семето на белиот афион припаѓа на индискиот вид и се додава на јадењата заради нивно згуснување и арома. Меленото семе од афион, заедно со кокосово брашно, се комбинира како смеса која се додава на крајот од приготвувањето на јадењата. Бидејќи е многу тешко да се сомеле сурово афионово семе, тоа се потпечува на суво, а потоа се толчи или се меша со вода за да се добие конзистентна смеса во вид на тесто.

Домашна карамела Домашна карамела

Покрај фабричкото добивање на карамелот за неговата понатамошна употреба како екстракт во пудинзите, десертите, чоколадите и сладоледите, исто така и како фил за најразлични бомбони... Ова е и домашна верзија на карамел, кој се консумира како десерт.

Какао бисквити Какао бисквити

Какао бисквити

Чешки Ежиња Чешки Ежиња

Чешки Ежиња

Чоколадни колачиња Чоколадни колачиња

Чоколадни колачиња




Коментари:

Логирајте се да можете да внесувате ваши коментари за рецептите.
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг