Нутрициона Листа за рецептот

Калории 1373 kcal
Шеќери 139 g
Масти 122 g
Јаглехидрати 98 g
Протеини 33 g

Нутриционата листа е пресметана според количината на намирниците употребени за приготвување на рецептот.

Се однесува на целата количина од рецептот.

Филтер на јадења

  • Време на готвење:
    • Одбери Категорија

      Детска
      Ладни Предјадења
      Месо | Сувомеснати
      Топли Предјадења
      Национални
      Супи | Чорби
      Салати
      Тестенини | Печива
      Вегетаријанско
      Риба | Морска
      Посна
      Коктели | Пијалоци
      Десерти
      Сезонски

      Одбери Време:

      помалку од 30 минути
      од 30 - 60 минути
      од 1 до 2 часа
      повеќе од 2 часа
  • Број на калории:
    • Одбери број на калории:

      помалку од 500
      500 - 1000 калории
      1000 - 1500 калории
      повеќе од 1500 калории

Сподели

Куглов од пченкарно брашно со јогурт

Куглов од пченкарно брашно со јогурт
Објавено: 03/11/2009 год.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

  • 125 грама Пченкарно брашно
  • малку   Нишесте
  • 100 милилитри Масло
  • 1 кесичка/ки Ванилин Шеќер
  • 125 грама Брашно
  • 125 милилитри Јогурт
  • 3   Јајца/це
  • малку   Сол
  • 125 грама Шеќер


  • Време за подготовка: 15 мин.
  • Време за готвење: 30 мин.

КРАТОК ТЕКСТ:

Куглов од пченкарно брашно со јогурт

ПОДГОТОВКА:

Во еден сад ставете ги јајцата , шеќерот, малку сол и матете ги додека не добиете фина смеса.

Изрендајте ја кората од лимонот и додајте ја на пченкараното брашно, јогутот и маслото. Измешајте ги и додајте го белото брашно, во кое сте ги измешале скробот и ванилниот шеќер.

Измешајте ги двете смеси.

Намастете и набрашнете еден калап за куглов колач, па во него ставете ја смесата.

Печете ја на 180 степени 45 минути. Оставете го кугловот д се олади, посипете го со шеќер во прав и сервирајте го.
x

Зачувај во својата кутија


Логирајте се да можете да го оценувате рецептот.
На тој начин ги подобруваме рецептите кои се за Вас.

Слични рецепти:

Ледени кифлички Ледени кифлички

Легендата вели дека кога отоманските Турци упаднале во унгарски град, локалните пекари кои ја почнале својата работа во почетокот на денот, помогнале во алармирањето на војската, а со самото тоа помогнале во пораз на непријателската инвазија. За да ја симболизираат нивните победа, пекарите своите кифли ги правеле во знакот на турската полумесечина. Зборот kifli прв пат е употребен во 1785 и е со австриско - германско потекло, каде се нарекува Kipfel.

Пита од тиквици и сирење Пита од тиквици и сирење

Тиквичката е растение со месести плодови, брзо расте, и многу е осетлива на мраз. Името го добила по деминутивниот облик на Италијанскиот збор zuccha , што значи тиква.

Кората на тиквичката може да биде долга до 40 см. а тешка до 2 кг. Обично има светло до темно-зелена боја, со свтло сиви дамки или жолти пруги, затоа многу личи на својот ботанички сродник краставицата.

Има голем број сорти, меѓу нив, кај нас најпознати се белите, бледожолтите, и жолтите тиквички.

Виршли во тесто Виршли во тесто

Виршли во тесто

Мрзелив доручек Мрзелив доручек

Мрзелив доручек. Составен од лепче, сирење, јајца, домати и маслинки се на куп. Уживајте

Долгнавести кифлички со кашкавал Долгнавести кифлички со кашкавал

Долгнавести кифлички со кашкавал

Домашни грисини Домашни грисини

Домашни грисини

Солени кроасани Солени кроасани

Нема земја во светот каде што не се прави некој вид на сирење. Сите видови имаат специфичен вкус и се подготвуваат на најразлични начини, но заедничко за сите е млекото, кое може да е кравјо, овчо или козјо. Првите записи за сирењето се најдени во египетските папируси, но се претпоставува дека постапката за правење сирење е откриена пред повеќе од осум илјади години. Уште тогаш, како што се тврди во некои научни истражувања, се забележало дека ако млекото стои подолго време, се претвара во релативно цврста маса, која откако ќе се исцеди течноста од неа и кога ќе се исуши, може да се чува извесно време. На ваков начин на подготвување, сирењето и денес се прави во некои земји во Африка. Се разбира, сирната индустрија од тоа "парсирање" има отидено многу подалеку, па денес се познати четири илјади видови на сирење.

Пица земички Пица земички

Пица земички

Солен колач Солен колач

Солен колач.

Полнета баничка Полнета баничка

Полнета баничка




Коментари:

Логирајте се да можете да внесувате ваши коментари за рецептите.
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг