Нутрициона Листа за рецептот

Калории 2577 kcal
Шеќери 100 g
Масти 107 g
Јаглехидрати 175 g
Протеини 118 g

Нутриционата листа е пресметана според количината на намирниците употребени за приготвување на рецептот.

Се однесува на целата количина од рецептот.

Филтер на јадења

  • Време на готвење:
    • Одбери Категорија

      Детска
      Ладни Предјадења
      Месо | Сувомеснати
      Топли Предјадења
      Национални
      Супи | Чорби
      Салати
      Тестенини | Печива
      Вегетаријанско
      Риба | Морска
      Посна
      Коктели | Пијалоци
      Десерти
      Сезонски

      Одбери Време:

      помалку од 30 минути
      од 30 - 60 минути
      од 1 до 2 часа
      повеќе од 2 часа
  • Број на калории:
    • Одбери број на калории:

      помалку од 500
      500 - 1000 калории
      1000 - 1500 калории
      повеќе од 1500 калории

Сподели

Парена торта со млеко

Парена торта со млеко
Објавено: 02/07/2009 год.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

  • 100 грама Шеќер
  • 1 парче/чиња пециво
  • 1000 милилитри Млеко
  • 100 грама Гриз
  • 1 парче/чиња Ванила
  • 80 грама Брашно
  • 6   Јајца/це


  • Време за подготовка: 20 мин.
  • Време за готвење: 10 мин.

КРАТОК ТЕКСТ:

Освен за баба, дедо и вашето мало детенце, овој колач е супер ужинка или може да ви биде слатка вечера.

Многу е повкусен кога е оладен во ладилник.

ПОДГОТОВКА:

Материјалот е за тестото.



Прво се матат јајцата, се додава шеќерот.



Може да ставите повеќе гриз, ќе видите дали ќе биде потребно за да се добие густина на тестото.

Се става во тавче со малку зејтин и брашно.


Се пече на 200 степени. По бојата ќе видите кога е готово.

Потоа, откако ќе го извадите тестото, додека малку да се олади, го подготвувате млекото.

На тивок оган го варите млекото и му додавате 7-10 лажици шеќер.

Додека е жешко млекото, го посипувате врз тестото.

Оставате да се олади.
x

Зачувај во својата кутија


Логирајте се да можете да го оценувате рецептот.
На тој начин ги подобруваме рецептите кои се за Вас.

Слични рецепти:

Ванила торта Ванила торта

Ванила торта

Шарлота од чоколадо Шарлота од чоколадо

Сите намирници имаат свои добри и лоши страни. Така, чоколадото е добар антиоксидант, но затоа може да ја предизвика мигрената, а и калорично е. Истото е и со јајцата, црвеното месо и кафето, кои исто така имаат свои лоши и добри страни. Кај некои болести препорачливо е нивното конзумирање, кај други пак го влошуваат здравјето. Прочитајте ги добрите и лоѓите страни на овие намирници, па сами процените што може да јадете, а што треба да намалите.

Ролат од банани Ролат од банани

Ролат од банани

Сникерс Сникерс

Сникерс

Естерхази торта Естерхази торта

Екстерхази торта

Нутела колач Нутела колач

Нутела колач

Чоколадна маркиза Чоколадна маркиза

Чоколадото се смета за одговорно за стимулирање на доброто расположение, односно го поттикнува создавањето на серотонинот (хормонот "за добро расположение") во нашиот организам. Тој е тој кога по некој оброк кај нас предизвикува чувство на пријатност. По кунсумирањето чоколадо во нашиот организам се ослободуваат ендорфини, кои се нарекуваат и ендогеним или опијати, затоа што имаат природно смирувачко и антидепресивно влијание. Чоколадото содржи тонизирачки материи како танин, теобрамин и кофеин.

Куглов со чоколада и бадеми Куглов со чоколада и бадеми

Куглов со чоколада и бадеми

Песок торта Песок торта

Песок торта

Брза торта Брза торта

Брза торта




Коментари:

  • Од: Dobrila Trpevska
  • [ 8.07.2009 19:45:46 ]
>> Лапни голтни :) :) :)
Логирајте се да можете да внесувате ваши коментари за рецептите.
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг