Нутрициона Листа за рецептот

Калории 2707 kcal
Шеќери 14 g
Масти 148 g
Јаглехидрати 75 g
Протеини 248 g

Нутриционата листа е пресметана според количината на намирниците употребени за приготвување на рецептот.

Се однесува на целата количина од рецептот.

Филтер на јадења

  • Време на готвење:
    • Одбери Категорија

      Детска
      Ладни Предјадења
      Месо | Сувомеснати
      Топли Предјадења
      Национални
      Супи | Чорби
      Салати
      Тестенини | Печива
      Вегетаријанско
      Риба | Морска
      Посна
      Коктели | Пијалоци
      Десерти
      Сезонски

      Одбери Време:

      помалку од 30 минути
      од 30 - 60 минути
      од 1 до 2 часа
      повеќе од 2 часа
  • Број на калории:
    • Одбери број на калории:

      помалку од 500
      500 - 1000 калории
      1000 - 1500 калории
      повеќе од 1500 калории

Сподели

Телешки шницли во пиво

Телешки шницли во пиво
Објавено: 20/10/2009 год.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

  • малку мала лажица Црн пипер
  • 1000 грама Телешко
  • малку   Сол
  • 150 грама Сирење
  • 50 грама Путер
  • 150 грама Праз
  • малку   Магдонос
  • 250 милилитри Пиво
  • 150 грама Кромид
  • 30 грама Брашно


  • Време за подготовка: 20 мин.
  • Време за готвење: 40 мин.

КРАТОК ТЕКСТ:

Телешки шницли во пиво

ПОДГОТОВКА:

Шницлите предходно посолени се валкаат во брашно и се пржат во путер. Потоа се вадат од путерот , а во него се става ситно сечкан кромид и праз на тркалца и заедно се пржат додека да омекнат. Месото се реди во огноотпорен сад, врз него се става прежениот кромид со празот и ситно сечениот магдонос.

Во пивото се додава сол и црн пипер и со тоа се прелива јадењето. Се пече 30 минути на 200 степени.

Додека се пече се покрива со фолија или со капак. Кога е готово се открива, се посипува со ситно изронето сирење и се враќа во рерна откриено да се пече уште 5-10 минути, односно додека се потпече, а сирењето да добие стветло-жолта боја.
x

Зачувај во својата кутија


Логирајте се да можете да го оценувате рецептот.
На тој начин ги подобруваме рецептите кои се за Вас.

Слични рецепти:

Телешки гради полнети со спанаќ Телешки гради полнети со спанаќ

Телешки гради полнети со спанаќ

Телешки бифтек Телешки бифтек

Телешки бифтек

Париска Шницла Париска Шницла

Париска Шницла

Телешки ќофтиња со цвекло Телешки ќофтиња со цвекло

Телешки ќофтиња со цвекјло

Јунешка векна со маслинки Јунешка векна со маслинки

Јунешкото месо е многу вкусно, и е доста употребувано заради својата хранлива вредност, бидејќи содржи многу белковини и масти. Исто така, многу добро месо имаат и телињата кои се хранат само со кравјо млеко, и со свежа храна, така што овие телиња се препознаваат според темниот црн дроб, а и нивното месо е меко и сочно.

Телешка чорба со печурки Телешка чорба со печурки

Телешка чорба со печурки

Телешки јазик Телешки јазик

Во некои земји како Велика Британија, Ирска, Канада и во САД се избегнува јадењето на телешко месо бидејќи се смета за нехумано.

Од друга страна, телешкото претставува една од главните намирници на Италијанската и Француската кујна.
Во Германија и некои други земји, телешко месо се смета само месото од телиња под 150 кг кои имаат светла боја на месото. Потешките од 150 гр. се сметаат за говедско месо.

Црн дроб на Египетски начин Црн дроб на Египетски начин

Црн дроб на Египетски начин

Мексиканскиот специјалитет - Тако Мексиканскиот специјалитет - Тако

Мексиканската кујна е позната по многуте разновидни зачини, така да не ја ограничувајте вашата екперименталност, во приготвувањето на овој рецепт.

Црн дроб со палента Црн дроб со палента

Црн дроб со палента




Коментари:

Логирајте се да можете да внесувате ваши коментари за рецептите.
Калкулатор на калории
Возраст  години
Пол  машки   женски
Висина  см
Тежина  кг
Интервали на тренинг